NAŠA ČETICA KORAKA, STRUMNO IN VESELOModerna galerija spet vabi vse - prijatelje, umetnike, kulturnike, ekologe, mimoidoče, odrasle in otroke - na kolektivno udarniško akcijo

v petek, 15. 2. 2013, od 15. ure dalje, pred Moderno galerijo, Cankarjeva 15.

V tretje širimo okvir dogodka in snežene može postavljamo vse do pomladne odjuge. Danes jih bo začela postavljati mladina, jutri popoldne pa bomo združno nadaljevali ob čaju. Ustvarjanje radoživih in pokončnih skupnosti sneženih mož v javnih prostorih se bo nadaljevalo v Ljubljani in po vsej Sloveniji, dokler bo sneg.

Še vedno ne potrebujete drugega kot tople rokavice, sneg, oglje, korenje in lopate pa vas čakajo tu.

Vse, ki se nam ne morejo pridružiti v Ljubljani, vabimo, naj ustvarijo svoje skupnosti snežakov na trgih, dvoriščih, in na parkiriščih v svoji bližini.
S prijatelji in sodelavci ali sami, pred jutranjo kavo ali po zabavi, med odmorom v službi ali na poti domov s tržnice.

Snežaki so spet na pohodu.


Arhiv dogodka:
v soboto, 19. 1. 2013, ob 11. uri pred Moderno galerijo, Cankarjeva 15

Moderna galerija vabi vse - prijatelje, umetnike, kulturnike, ekologe, mimoidoče, odrasle in otroke - na nadaljevanje dogodka

Iz kaotičnega vrvenja protestov in demonstracij se postopoma oblikujejo nove vizije in nova volja, vzpostavljajo se nove povezave in gradijo nove skupnosti. V tem trenutku, ki od nas terja jasnost, enoznačnost in nedvoumnost, je še toliko bolj pomembno, da hkrati ohranjamo čar nejasnosti in odpiramo prostore mnogoterih pomenov. Da si upamo pragmatično pospremiti s poetičnim in ne kloniti pred mentaliteto obrazcev.

Moderna galerija zato nadaljuje s serijo dogodkov Naša četica koraka..., ki v javnih prostorih ustvarjajo radožive in pokončne skupnosti sneženih mož. Skupnosti, ki se morda stopijo že naslednji dan, a se vrnejo z vsakim snegom.

Ponovno vas vabimo, da se nam pridružite v kolektivni udarniški akciji to soboto, 19. 1. 2013, ob 11. uri na ploščadi pred Moderno galerijo. Potrebujete samo tople rokavice - sneg, čaj in lopate vas čakajo pri nas.
Vse somišljenike, ki se nam ne morejo pridružiti v Ljubljani, pa pozivamo, naj ustvarijo svoje skupnosti snežakov na trgih, dvoriščih, parkiriščih v svoji bližini ...

od četrtka, 13. 12. 2012, pa vse do konca tega leta - pred Moderno galerijo, Cankarjeva 15.

Moderna galerija vabi vse prijatelje, umetnike, kulturnike, ekologe, mimoidoče, odrasle in otroke, da se pridružijo akciji postavljanja sneženih mož pred Moderno galerijo!

Medtem ko po ulicah padajo razgrete besede, granitne kocke in jezna sporočila, je prav odpirati prostor tudi za poezijo, vizije in čisto veselje. Množične demonstracije in njihova aktualna politična sporočila so nujno potrebni, združujejo nas, ko izražamo svoje nezadovoljstvo, svoje zahteve, svojo negotovost, svoj pogum. Na njih drug drugega opominjamo, da smo si nekoč drugače predstavljali prihodnost.

Tudi mi smo pomislili, da bi ustvarili drugačno skupnost, skupnost sneženih mož, ki jo bomo zasnovali pred Moderno galerijo, z aktivno udeležbo somišljenikov pa bi se lahko razširila tudi na druge javne prostore v mestu.

Vabljeni torej, da se nam pridružite v kolektivni udarniški akciji. V četico že narejenih snežakov pred Moderno galerijo postavite še svojega. Potrebujete samo tople rokavice - sneg, korenček in oglje pa vas čakajo pri nas. Ne ustrašite se mraza in odjug - to je del življenja sneženih mož in vseh velikih in malih revolucionarjev.

Pobuda in zamisel: Maja Hawlina in Bor Pungerčič, v sodelovanju z Moderno galerijo (Adela Železnik)

highslide

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana