9. Mednarodni festival animiranega filma Animateka: Delavnica s Caroline Leaf5. - 8. 12. 2012
Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3

Mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki poteka od 3. do 9. decembra v Kinodvoru in Slovenski kinoteki v Ljubljani, letos na velika platna prinaša 350 kratkometražnih animiranih filmov, 6 celovečercev in obilo zanimivih spremljevalnih dogodkov. Po Ljubljani bo Animateka znova obiskala mariborski Udarnik, tokrat med 10. in 16. decembrom.

Poleg že ustaljenih tekmovalnih in panoramskih programov krakih animiranih filmov iz Vzhodne in Srednje Evrope je letos posebna pozornost namenjena retrospektivi Animirani film in literatura, v katerem se bodo predstavili filmi, ustvarjeni po najrazličnejših literarnih predlogah, ki jih je izbrala mednarodna kuratorska ekipa, festivalski Fokus pa bo namenjen animiranim filmom iz Slovaške in Brazilije. Del festivala bo znova rezerviran za program Slon, ki prinaša animirane vsebine za najmlajše in družine.

Na festivalu so prisotni številni pomembni goste iz sveta animiranega filma, med njimi tudi izjemno cenjena režiserka animiranih filmov Caroline Leaf, ki bo na tridnevnem mojstrskem tečaju v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, razkrila svoj ustvarjalni proces in delovne metode.

Na delavnici bo predstavila in podrobno prikazala animacijo pod kamero, ki jo ustvarja z mokrimi barvami na steklu. Gibanje tako ustvarja na zelo oseben in slikarski način. Caroline Leaf bo pokazala svojo tehniko risanja na steklo, udeleženci pa bodo izvedli krajše vaje in izdelali svoje lastne kratke filme.

Poleg delavnice bo na festivalu prikazana retrospektiva avtoričinih filmov, organiziran bo tudi javni pogovor.
Več na: www.animateka.si

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana