Zimoun, zvočna instalacija23. 11. - 16. 12. 2012
Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3

V sodelovanju s Festivalom Sonica v organizaciji  MOTA - Muzej tranzitornih umetnosti.
www.sonica.si

Zimoun, rojen v Švici leta 1977, je umetnik samouk iz Berna. Njegova dela so bila predstavljena na samostojnih ali skupinskih razstavah in performansih po Evropi, Severni Ameriki, Aziji, Afriki in Južni Afriki. Zimoun je prejel različne nagrade za umetnost, bil je vključen v rezidenčne programe ter deloval kot gostujoči predavatelj.

Zimoun z uporabo preprostih in tehničnih komponent gradi arhitekturno naravnane zvočne platforme. Njegove instalacije, v katerih raziskuje mehanični ritem in tok v pripravljenih sistemih, vsebujejo vsakdanje industrijske predmete. Ta dela artikulirajo napetost med urejenimi vzorci modernizma in kaotičnimi silami življenja skozi obsesivni prikaz preprostih in tehničnih materialov. Zimounove minimalistične konstrukcije odmevajo z lahkoto in nosijo s seboj čustveno globino.

Njegova dela so bila nedavno prikazana v korejskem Centru umetnosti Nam June Paik, v Muzeju lepih umetnosti Kuandu v Taipeiju, na razstavi Art Basel, v galeriji Denise René v Parizu, v Ringlingovem muzeju umetnosti na Floridi, v galeriji Bitforms v New Yorku, v razstavni dvorani Kunsthalle Bern, v Muzeju lepih umetnosti Liechtenstein, Muzeju sodobnih umetnosti MNAC v Bukarešti in drugod.

www.zimoun.ch

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana