Spored dogajanja v okviru projekta U3 - 5. Trienala sodobne slovenske umetnosti, MODUL 4

19.01.2007

ALJOŠA KOLENC: "Seminar 07: [Ha na Es, He ca Se] ali: ono se heca s teboj"
Ponedeljek, 22.1., 20.00

FRANC PURG & SARA HEITLINGER (AU/UK): Privilegirane taktike 1,
Delavnica in akcija
Torek, 23. 1. 2007, 12.00 - 14.30
Vabimo vas na delavnico in akcijo, ki jo bosta vodila Franc Purg & Sara Heitlinger v okviru svojega projekta Privilegirane taktike 1, v torek, 23. 1. ob 12. uri.

Delavnica bo trajala do približno 14.30. Število sodelujočih na delavnici je omejeno, zato obvezne predhodne najave sprejemamo na tel. številki
01/2416800 oz. po elektronski pošti na naslov: info@mg-lj.si do zapolnitve prostora.

V naslednjih dveh tednih (24.1.-25.1. in 29.1.-1.2) bomo gostili predstavnike mednarodnih umetniških institucij, centrov, organizacij in mrež, ki bodo predstavili rezidenčne programe. Tedenski program bomo najavljali sproti.
Sreda, 24.1., ob 18. uri: Ignacio R. Somovilla / Hangar, ES; Peter Zorn / EMARE (European Media Artists in Residence Exchange), DE
Četrtek, 25.1., ob 18.uri: Anne Nigten / V2_ Institute for the Unstable Media, NL; Yeb Wiersma / Trans Artists, NL; Lois Keidan* / Live Art Development Agency, UK
Ignacio R. Somovilla / Hangar, ES www.hangar.org
Hangar je center za umetniško produkcijo v obnovljeni industrijski zgradbi v Barceloni. Center podpira nove generacije umetnikov, ne glede na izraz njihovega dela in orodja, ki jih uporabljajo.
Ignacio R. Somovilla, vodja Hangarja, bo predstavil rezidenčni program za umetnike v okviru njihovega centra.
Peter Zorn / EMARE (European Media Artists in Residence Exchange), DE
www.werkleitz.de/projekte/emare/index_e.html

EMARE (European Media Artists in Residence Exchange) je mreža evropskih medijskih laboratorijev, katere iniciator je medijski umetniški center Werkleitz Gesellchaft v okviru European Cultural Backbone, ki vzpostavlja tesne povezave s sodelujočimi institucijami.
Peter Zorn, direktor Werkleitz Gesellschaft in EMARE koordinator, bo predstavil EMARE program in pokazal nekaj projektov, ki so bila izvedena v okviru izmenjav.

Anne Nigten / V2_Institute for the Unstable Media, NL
www.v2.nl
V2_Institute for the Unstable Media, ustanovljen leta 1981 v Rotterdamu (NL), je interdisciplinarni center, ki se ukvarja z raziskovanjem in razvojem v polju umetnosti in medijskih tehnologij.
Anne Nigten je vodja V2_Lab, umetniško raziskovalnega laboratorija v okviru V2_. Anne bo predstavila rezidenčni program V2_Lab, ki izbranim umetnikom omogoča delo v okviru njihove platforme in sodelovanje s skupino tehnikov, znanstvenikov in asistentov.
Yeb Wiersma / Trans Artists, NL
www.transartists.nl
Trans Artists je neodvisna fundacija, ki vsem umetnikom omogoča dostop do informacij o mednarodnih rezidenčnih programih in drugih možnostih za bivanje in delovanje kjerkoli 'zavoljo umetnosti'.
Yeb Wiersma od leta 2002 dela za Trans Artists fundacijo. Yeb bo predstavila kaj Trans Artists s svojo bazo podatkov ponuja umetnikom in rezidenčnim centrom, umetniškim iniciativam, kulturnim institucijam in vladnim organizacijam.
Lois Keidan / Live Art Development Agency, UK
www.thisisLiveArt.co.uk, www.liveartuk.org
Live Art UK je raziskovalni projekt v procesu, ki združuje ključne producente žive umetnosti s področja Velike Britanije v mrežo, da bi izboljšali živo umetnost in infrastrukturo, ki jo podpira, v dobro tako umetnikov kot občinstva. Skupina Live Art UK producentov prihaja v Ljubljano, da bi se srečali z umetniki in producenti s področja uprizoritvenih umetnosti, ki delujejo v slovenskem prostoru.
Lois Keidan, soutanoviteljica in direktorica Live Art Development Agency v Londonu, bo predstavila Live Art UK iniciativo.
*Opomba: Predavanje Lois Keidan ne spada v okvir predstavitev umetniških rezidenc, vendar smo ga spričo pomembnosti iniciative uvrstili v program.

MARTINA BASTARDA: ''Umetniški projekt''

Serija osmih petnajst-minutnih intervjujev s sodobnimi slovenskimi umetniki, predvajanih na TV PIKA

Petek, 19.1., 8.45, IV. del, Tobias Putrih
Sobota, 20.1., 8.45, V. del, Franc Purg
Nedelja, 21.1., 8.45, / VI. del, Duba Sambolec
Ponedeljek, 22.1., 8.45, VII del, Jože Barši
Torek, 23.1. 8.45, VIII. del, Alenka Pirman

Artservis sodeluje z U3-jem s tematskimi anketami o umetniških rezidencah. Prispevajte svoj odgovor. Povezava: www.artservis.org

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana