REALITY CHECK.NOVA DOGAJANJA V BRITANSKI FOTOGRAFIJI & VIDEU

29.08.2002

Reality Check Nova dogajanja v britanski fotografiji in videu Projekt, ki je plod sodelovanja treh inštitucij - Britanskega sveta, The Photographer's Gallery iz Londona in Moderne galerije - bo premierno predstavljen v Ljubljani. Vključuje dela mladih umetnikov, ki živijo in delajo v Veliki Britaniji. Kustosinji:
Brett Rogers, The British Council, London
Kate Bush, The Photographers' Gallery, London
Asistent:
Igor Španjol, Moderna galerija Ljubljana Umetniki:
Roderick Buchanan, k r buxey, Phil Collins, Alan Currall, Graham Fagen, Ori Gersht, Dryden Goodwin, Luke Gottelier, Saskia Olde Wolbers, Nigel Shafran, Lesley Shearer, David Shrigley, Keith Tyson, Michelle Williams, Shizuka Yokomizo, Bettina von Zwehl Novinarska konferenca: četrtek, 29. avgusta ob 11.00
Otvoritev: četrtek, 29. avgusta ob 20.00 Razstava Reality Check raziskuje pojave na širokem področju sodobnega fotografskega medija: od uokvirjenih in projiciranih fotografij, do video projekcij in instalacij, risb in prostorskih postavitev. Obenem izkorišča obdobje ob začetku novega stoletja za preverjanje trenutnega stanja v fotografskih in video praksah britanskih umetnikov.
Sodelujoči umetniki delijo prepričanje v sposobnost kamere, da spremeni izkušnjo realnosti v domeno poetike. Njihova dela temeljijo na opazovanju in izkušnjah dogodkov, situacij in fenomenov resničnega sveta, od globalnih konfliktov do domače rutine, od pornografije do zasebnih razmerij. Pri tem nihče od umetnikov ne uporablja enostavne, realistične, dokumentarne fotografije, temveč se rajši odločajo za strategije parodije, alegorije, komedije, prisvajanja, voajerizma, performansa in anekdote. V nenehnem prehajanju med realnim in namišljenim, zaznavanjem in pretvarjanjem, Reality Check kaže fascinacijo z občutkom dislociranosti: emotivne, družbene in fizične odrinjenosti subjekta od sebe samega in od zunanjega sveta. Razstavo spremlja katalog, za katerega so tekste prispevali Kate Bush, Brett Rogers in Alex Farquharson. Katalog ima prilogo v slovenščini, z izbranimi prevodi in tekstom Igorja Španjola.

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana