Chris Evans: Ne vem, če sem bil dovolj jasen


Chris Evans: Ne vem, če sem bil dovolj jasen

1. 6.- 4. 7. 2010
Mala galerija, Slovenska cesta 35


Gostujoči kustos: Tirdad Zolghadr

Chris Evans ustvarja v različnih materialih in tehnikah; dela so včasih bronaste skulpture, numerirane jedkanice, airbrush slike, keramika, dogodki v živo ali nepredvidljive situacije.
Kar vidite v Mali galeriji ni skupinska razstava, temveč zaključek treh zaporednih dogodkov, ki so se zvrstili med prvim in tretjim junijem in katere del je tudi delo Chrisa Evansa z naslovom Policijsko predavanje (začeto 2005). O treh različnih umetniških delih (Chrisa Evansa, skupine Irwin in tandema Mark Požlep&Jaša) so gostje v treh večerih razglabljali v zvočno izolirani sobi na desni strani galerije. Debate so bile prenašane v živo na steno galerije, v prostor, kjer se je nahajala publika.

Delo Chrisa Evansa Ne vem, če sem bil dovolj jasen (začeto 2006) se nanaša na konferenco, ki jo je leta 1970 organiziral Seth Siegelaub na kolidžu Nova Scotia v Halifaxu. 25 umetnikov je sodelovalo v debati, ki je potekala v šestem nadstropju, medtem ko so študentje spremljali pogovor v živo na zaslonih v menzi.

Chris Evans: Policijsko predavanje (začeto 2005)
Evans je povabil predstavnike državnih policij, da na predavanjih na umetnostnih akademijah po Evropi in ZDA študentom predstavijo možnosti zaposlitve in kariere pri policiji ter jih k temu povabijo. V Ljubljani je bilo predavanje 28. 5. na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje.

Torek, 1. junij 2010: o umetniškem delu Policijsko predavanje so razpravljali umetnica Apolonija Šušteršič, kritičarka Katja Praznik, filozofinja Renata Salecl, umetnostni zgodovinar Marko Jenko in kustosinja in direktorica Moderne galerija Zdenka Badovinac.

Irwin: Was ist Kunst / Malevič med dvema vojnama, 1984, mešana tehnika
Irwin: Ikone
Slika ikone/ Malevič med dvema vojnama, olje na lesu, 1993 - 2008
Irwin: Procesije
Procesija v Gradzu leta 2008 pred cerkvijo St. Andrä / duhovnik Hermann Glettler nosi ikono Malevič med dvema vojnama/
barvna fotografija (foto: Tomaž Gregorič), 2008
Sreda, 2. junij 2010: o umetniškem delu Malevič med dvema vojnama so razglabljali umetniki in galerist galerije Ganes Pratt: Meta Grgurevič, Urša Vidic , Jaša, Marko Požlep in Primož Nemec.

Mark Požlep & Jaša: Time to become Poets, 2009, video
Četrtek, 3. junij 2010: o umetniškem delu Time to become Poets so razglabljali Chris Evans, Tirdad Zolghadr in člana skupine Miran Mohar in Borut Vogelnik.

Chris Evans je umetnik, ki deluje v Bruslju in Londonu. Njegove zadnje samostojne razstave vključujejo: Objectif Exhibitions, Antwerpen ('Take A Bureaucratic Bow', (2009)); Galerie Juliette Jongma, Amsterdam ('Point at it, like a farmer at a pig', (2008)); in Luettgenmeijer, Berlin ('What's the point of a revolution without copulation, copulation, copulation', (2008)).
Njegova dela so bila razstavljena na 'Documentalist', Collective Gallery, Edinburg (2010), 'Talk Show', ICA, London (2009), 'Lapdogs of the Bourgeoisie', Arnolfini, Bristol (2009); 'A Fantasy for Alan Kaprow', CIC, Kairo (2009) in 'The Impossible Prison', Nottingham Contemporary (2008). V juniju 2010 bo samostojno razstavljal v galeriji Marres v Maastrichtu, in sicer projekt z naslovom 'The cell that doesn't believe in the mind it's part of'.

Tirdad Zolghadr kot samostojni pisec in kustos deluje v Berlinu. Piše za revijo frieze in poučuje v Centru za kuratorske študije na kolidžu Bard v New Yorku. Zolghadr je skupaj z Hongjohn Linom kustos bienala v Tajpeju 2010. Leta 2009 je organiziral paviljon Združenih arabskih emiratov na Beneškem bienalu, z Navom Haqom pa je zasnoval dolgoročni projekt Lapdogs of the Bourgeoisie. Je kustos svetovalec Artist Pension Trusta in Guggenheima Abu Dabi ter zunanji urednik revije Cabinet. Zolghadrov prvi roman Softcore je izšel pri Telegram Books leta 2007 (doslej so ga prevedli v nemščino, italijanščino in francoščino). Trenutno piše svoj drugi roman Top Ten.

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana