Nedine Kachornnamsong: Yes / No / MaybeSreda, 23. 12. 2009, ob 20. uri
Kavarni Moderne galerije - prvi dogodek v ciklu »Moderna galerija gosti!«


LJUDMILA, MoTA - Museum of Transitory Art in kolektiv Code.EP vabijo:

Nedine Kachornnamsong: Yes / No / Maybe
interaktivna umetniško-družabna instalacija (interactive social art event)

V sredo, 23. 12. 2009, ob 20. uri vas vabimo v kavarno Moderne galerije na premiero interaktivne umetniško-družabne instalacije Yes / No / Maybe, ki jo je umetnica Nedine Kachornnamsong razvila na rezidenci v Ljudmilinem laboratoriju in Muzeju začasne umetnosti - MoTA. Dogodek bo glasbeno razmigala ekipa Code.EP.

V mnogih argumentacijah je bila tehnologija predstavljena kot antagonist, ki spreminja strukturo človeštva. Vendar je videti, da se po drugi plati novodobni aspekt človeškega vedenja razvija in spreminja z novimi tehnologijami. To je projekcija tega, kako umeščamo sami sebe v svet, tj. odraz naših želja. Yes / No / Maybe je interaktivna umetniško-družabna instalacija, ki spletne zmenkarije postavlja v fizično okolje. Premestitev virtualnega v fizično okolje opusti vidik tehnoutopije/distopije in je sredstvo za preizpraševanje koncepta človeškosti in z njim povezane dualistične politike.

Vsak obiskovalec bo prejel značko s čipom, ki bo preko oddanega signala vplivala na barvo svetlobe v njegovi neposredni okolici. Barve bodo rumena, zelena in rdeča, po barvah semaforja glede na nivo interesa za druženje in spoznavanje. Nedine bo z uporabo treh temeljnih principov spletnih zmenkarij (opredelitev nivoja zanimanja posameznika - iščem prijateljstvo, ljubezen, avanturo itd., anonimnost in atmosfera igre) poskušala ustvariti situacijo virtualnega v realnem okolju.

Za glasbo bo skrbela DJ ekipa Codeep: Woo-D, Bakto, Zhe, Dado in Borka!
Pričakujete lahko: funk, afro, hiphop, breakbeat sheet, mešano na žaru ...

Ker je število značk omejeno, vas prosimo, da se dogodka udeležite pravočasno.

Interaktivna umetniško-družabna instalacija: Yes / No / Maybe
Koncept, raziskovanje, izvedba: Nedine Kachornnamsong
Programiranje, svetovanje, izvedba: Luka Frelih (Ljudmila)
Svetovanje, koordiniranje, organiziranje: Robertina Šebjanič (Ljudmila), Martin Bricelj (MoTA), Neja Tomšič (MoTA) in Borja Močnik (Code.EP)
Produkcija: Ljudmila, laboratorij za digitalne medije in kulturo pri KUD France Prešeren Trnovo in MoTA- Museum of Transitory Art .

Nedine Kachornnamsong (Tajska/Švedska, 1980) prihaja iz Bangkoka. Po magisteriju s področja oblikovanja informacijskih izdelkov na Danskem je nadaljevala z raziskovanjem področja moderne umetnosti kot sredstva preizpraševanja o suspendiranem odnosu med bivanjem/bitjem in svetom. Od leta 2006 živi in dela na Švedskem. Na Valand School of Fine Arts na Švedskem je zaključila magisterij s področja vizualnih/intermedijskih umetnosti.

V delih se posveča družbeni interakciji ter prostorski pogojenosti in otipljivosti ter z njimi razkriva stanje sodobnosti. Po metodi raziskave v praksi uporablja interakcijo kot medij poetične refleksije. Trenutno se ukvarja z vprašanji možnosti integracije spletnih reprezentacij in izkušenj v fizično/telesno okolje.

http://wiki.ljudmila.org/index.php/Yes_No_Maybe

Zahvala: Moderna galerija, Robert Kutin, Maja Finžgar, Miha Ciglar, Dominik Mahnič, Slavko Glamočanin, Urša B Potokar, Sara Lovrec Imanoel, Primož Bončina, Vadim Dubrov and Sofie Nohrstedt.

Projekt sta podprla: Ministrstvo za kulturo RS, MOL - Oddelek za kulturo

PRISRČNO VABLJENI!

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana