KLUB MINIMALISTOV:

Drage Minimalistke in Minimalisti!

V soboto, 14. marca, ob 11. uri vabljeni v Moderno galerijo (MG+, Cankarjeva 15) na delavnico ob razstavi Toneta Lapajneta.

Svet objektov umetnika Toneta Lapajneta je vse drugo kot dolgočasen! Lapajnetova modrost je v tem, da nas skozi izkušnjo gledanja svojih minimalističnih del vodi na igriv in lahkoten način. Zato se minimalistične, geometrične, preproste, statične oblike in monotone barvne ploskve pred nami z lahkoto pretvorijo v cikcakasto kačo kvadrov, ki nas razigrano vodi po prostoru, stoječa romboidna konstrukcija nam daje občutek, da visi v zraku, velikanske paralele pa se gibljejo po prostoru in vstopajo v ambient.

Na razstavi si bomo skupaj ogledali, na kakšen način umetnik uporablja učinek presenečenja in element motnje ter s tem vnaša dinamiko, ki nas prisili, da se gibljemo okoli kipa in ga opazujemo z vseh strani. Potem se bomo tudi sami lotili izdelave objektov - anonimninih predmetov v svetu predmetov. Eksperimentirali bomo z geometrijskimi strukturami, barvali lesene ploskve in konstruirali razgibane prostorske skulpture. Igra, naključje in domišljija pa nam bodo pomagali pri postavitvi nastalih skulptur, ki bodo animirale prostore, v katere bomo postavili naše likovne intervencije.

Brezplačna delavnica je namenjena otrokom od 5. leta naprej. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana