[FOR]UM: brezplačna delavnica


Sobota, 7. marec 2015

16.00-17.00 [FOR]UM delavnica SVOBODA
+MSUM, Maistrova 3


Marčevske [FOR]UM-ske delavnice bo zaznamovala svoboda! Svoboda izbire, svoboda življenja, svoboda ustvarjanja... Kaj sploh pomeni biti svoboden? Ali s svojo svobodo lahko ogrožamo druge ljudi? Kakšna so pojmovanja svobode v drugih kulturah? Kako lahko svobodo upodobimo? Kaj pomeni svoboda ustvarjanja? Odgovore bomo poiskali v zbirkah treh muzejev na Metelkovi!

Različni zgodovinski predmeti iz vsakdanjega življenja, ki jih v svoji zbirki hrani Narodni muzej Slovenije (NMS), so pravi zaklad osebnih, družbenih in zgodovinskih zgodb o (ne)svobodi. Stalna zbirka Slovenskega etnografskega muzeja (SEM) nam bo odprla vrata v svetove različnih svetovnih kultur, od katerih se lahko naučimo nekaj novega o svobodi. Tudi vrata, ki jim je posvečena cela razstava v SEM-u, so lahko neke vrste simbol (ne)svobode. O simbolih, upodabljanju abstraktnih pojmov in svobodi ustvarjanja pa bomo več izvedeli na razstavi stalne zbirke v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), kjer nam bodo sodobni umetniki prek svojih del pokazali, kaj pomeni umetniška svoboda ter kako svobodo ujeti in upodobiti.

V soboto, 7. marca, ob 16. uri se dobimo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3). Po pravljicah, ki nam bodo približale različna pojmovanja svobode, se bomo tudi sami lotili ustvarjanja. Rezali bomo, trgali, barvali, lepili, vezali, gradili in iz različnih reciklažnih materialov ustvarili prostorske instalacije, nekakšne osebne spomenike svobodi!

Brezplačna delavnica je namenjena vsem generacijam; za otroke, mlajše od 4 let, je obvezna prisotnost staršev. Svojo prisotnost lahko potrdite na izobrazevanje@mg-lj.si.

Delavnice so del brezplačnega programa [FOR]UM, ki ga vsak prvi vikend v mesecu organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije (NMS) in Slovenski etnografski muzej (SEM).

Sign up for the MG e-newsletter

Museum of Modern Art

Windischerjeva ulica 2
SI-1000 Ljubljana, Slovenia
Phone
MG+:+386 (0)1 2416 800,
+386 (0)1 2416 834
+MSUM: (0)1 2416 825
Fax: +386 (0)1 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
History of the MG
Reconstruction
Opening of the renovated MG
Staff

Supporters

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana