SiNAPSiN NEVROZNANSTVENI SEMINARčetrtek, 19. februar 2015, 18:00 - 19:00
Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3


REWIRE - novo upanje v rehabilitaciji po možganski kapi
doc. dr. Bernard Ženko
Odsek za tehnologije znanja, IJS, Ljubljana, Slovenija

Nedavno se je zaključil evropski projekt REWIRE, v okviru katerega smo razvijali sistem za rehabilitacijo po možganski kapi. Sistem REWIRE z uporabo elementov navidezne resničnosti omogoča rehabilitacijo pacientov na domu brez neposredne prisotnosti in nadzora terapevta. Namenjen je pacientom, ki so že opravili osnovno rehabilitacijo in so bili odpuščeni iz bolnišnice. Glavni cilj je, da bi z uporabo tega sistema pacientom omogočili bolj pogosto izvajanje rehabilitacijskih vaj skozi daljše časovno obdobje, kar bi pozitivno vplivalo na uspešnost rehabilitacije. Sistem je večinoma sestavljen iz množično uporabljanih komponent zabavne elektronike, zato naj bi bila njegova cena relativno nizka, sama uporaba sistema pa bi tako znižala stroške rehabilitacije.

Sodelavci Odseka za tehnologije znanja IJS smo v okviru projekta sodelovali pri analizi epidemioloških in diagnostičnih podatkov ter podatkov o gibanju pacienta med izvajanjem rehabilitacijskih vaj. S pomočjo metod strojnega učenja smo razvijali modele za ocenjevanje napredka posameznega pacienta z namenom avtomatskega določanja optimalnega poteka terapije.

Na predavanju bomo opisali delovanje sistema REWIRE, na kratko pa si bomo tudi pogledali kako nam lahko metode umetne inteligence in strojnega učenja pomagajo pri rehabilitaciji.

Več informacij o seminarjih na: http://www.sinapsa.org/pro/seminarji

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana