KLUB MINIMALISTOV:


Nekoč, pred davnimi, davnimi časi, je sredi toplega, tropskega morja ležal mali otoček. Na malem otočku je v slogi živelo mnogo rastlin in živali. Skupaj so se igrale in živele mirno in lepo življenje na svojem s soncem obsijanem otočku. Nekega dne...

sobota, 14. februar 2015

16.00-18.00 KLUB MINIMALISTOV
delavnica Pozor- 20 palmi!
MG+, Cankarjeva 14Drage Minimalistke in Minimalisti!

V soboto, 14. februarja, ob 16. uri vabljeni v Moderno galerijo (MG+, Cankarjeva 15) na zadnjo delavnico ob razstavi Tadeja Pogačarja in P.A.R.A.S.I.T.E. muzeja.

Na pretekli delavnici smo se spoznali s pojmom performativne umetnosti in se sami poskusili v različnih umetniških akcijah. Tokrat pa se bomo osredotočili na dvoje konceptualnih del umetnika Tadeja Pogačarja - Dvajset palm Santa Cruza na Tenerifih/Twenty Palm Trees of Santa Cruz de Tenerife in Pozor - ženska v mestu!
Pogovarjali se bomo o konceptualni umetnosti in Pogačarjeva dela spoznali na nekoliko drugačen način - skozi dve pravljici!

Prva pravljica nas bo popeljala na oddaljeno otočje Tenerifov, kjer med nenavadnimi živalmi in rastlinami živi tudi dvajset (umetnikovih) palm. Po obisku mirnega otočja pa se bomo odpravili še v hrupno velemesto in se skupaj s pravljično mucko Poldo izgubljali po zanimivo poimenovanih ulicah.

Pogovarjali se bomo o tem, na kaj nas je umetnik s svojimi umetninami želel opozoriti, spoznali bomo pomene (težkih) besed kot so konceptualno, kolonizacija, urbanizem, itn., potem pa se bomo lotili izdelave prostorskih instalacij v obliki velikih otokov, ki se iz mirnih, zelenih, tropskih oaz spreminjajo v velemestna središča. Na tropski del otoka bomo posadili eksotične rastline, urbani del otoka pa bomo poživili z nenavadnimi imeni ulic in trgov.

Pravljici bosta pripovedovali in z nami ustvarjali dve Urški, avtorici pravljic in koncepta delavnic - Urška Barut in Urška Furlan.

Brezplačna delavnica je namenjena vsem generacijam; za otroke, mlajše od 4 let, je obvezna prisotnost staršev. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.

Sign up for the MG e-newsletter

Museum of Modern Art

Windischerjeva ulica 2
SI-1000 Ljubljana, Slovenia
Phone
MG+:+386 (0)1 2416 800,
+386 (0)1 2416 834
+MSUM: (0)1 2416 825
Fax: +386 (0)1 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
History of the MG
Reconstruction
Opening of the renovated MG
Staff

Supporters

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana