Seminar TSU, 1. to sredo v +MSUM-uV sredo, 4.2.2015 ob 18h se v pritličju +MSUM-a pričenja seminar Teorije sodobne umetnosti 2 (TSU), ki ga koordinirajo Kaja Kraner, Tjaša Pogačar in Tomo Stanič.

Na prvih dveh srečanjih bodo prebirali besedili Hito Steyerl, ki se osredotočata na njen koncept »revne podobe«, status podob v kontekstu digitalnih tehnologij in interneta ter na politiko post-reprezentacije.

Seminar bodo pričeli z branjem odlomka iz besedila Missing People: Entanglement, Superposition, and Exhumation as Sites of Indeterminacy - brani odlomek najdete v spodnjem PDF na strani št. 7, beremo od rumeno označenega dela do konca besedila (zadnje podpoglavje besedila) - nadaljevali pa z branjem celotnega besedila z naslovom A Thing Like You and Me.

PDF:

STEYERL_Missing People (str.7-10)

STEYERL_A Thing Like You and Me

Za boljši vpogled v koncept »revne podobe« si lahko preberete tudi prevod besedila »V bran revne podobe/laquo;. Obe besedili lahko v spletni obliki najdete tudi nahttp://www.e-flux.com/journal/missing-people-entanglement-superposition-and-exhumation-as-sites-of-indeterminacy/ ali pa v knjigi Hito Steyerl: The Wretched of the Screen.
________________________________________

Seminar TSU je v kontekstu projekta Neteorit, v sodelovanju z Moderno galerijo, Ljubljana, revijo ŠUM, revijo Praznine in društvom Galerija Boks.

https://blogbarbar.wordpress.com/

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana