Steven Brown: Hvala parazitu


Foto: Dejan Habicht


Petek, 16. 1. 2015, ob 18.00
Moderna galerija, Cankarjeva 15


Vabimo vas na predavanje britanskega psihologa Stevena Browna, ki bo v petek, 16. 1. 2015, ob 18. uri v spodnji dvorani Moderne galerije. Predavanje z naslovom Hvala parazitu je del programa pregledne razstave Tadeja Pogačarja in zadnje v seriji "Kratka šola parazitizma."

Steven Brown je avtor številnih člankov in publikacij o Michelu Serresu in njegovem konceptu parazita. V svojem predavanju se bo osredotočil na pojem parazita kot tistega motečega elementa, ki je s svojo sposobnostjo povezovanja in preusmerjanja ustaljenega delovanja ključen za funkcioniranje kateregakoli sistema. Po Brownovem mnenju Serresovo pojmovanje parazitizma ponuja tudi nov način razmišljanja o konceptu odnosov in našem običajnem pojmovanju "reda" in "nereda". V predavanju bo izpostavil tudi večpomenskost izraza para-site v smislu paralelnega, "tretjega" prostora kot ga pojmuje Serres in ga povezal z dejavnostjo Tadeja Pogačarja.

Steven D. Brown je profesor socialne in organizacijske psihologije na Univerzi v Leicestru. Poleg dela o Michelu Serresu njegove raziskave vključujejo tudi prakse socialnega spomina v marginalnih in ranljivih skupinah, afektivne socialne ekologije in poststrukturalistični pristop k psihologiji. Je avtor številnih publikacij, mdr. A topology of the sensible: Michel Serres' Five Senses. New Formations; The Social Psychology of Experience: Studies in Remembering and Forgetting (z Davidom Middletonom, Sage, 2005), Psychology Without Foundation: History, Philosophy and Psychosocial Theory (s Paulom Stennerjem, Sage, 2009) in Vital Memories And Affect: Living With A Difficult Past (s Paulo Reavey, Routledge, 2015).

Predavanje bo v angleščini.


Projekt so podprli:
Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, ERSTE sklad, Center in Galerija P74

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana