KLUB MINIMALISTOV


sobota, 10. januar 2015

11.00-13.00 KLUB MINIMALISTOV
delavnica Muzejski paraziti
MG+, Cankarjeva 14

Predstavljajte si muzej, v katerem osebje na vhodu zaradi varnosti in nadzora zahteva od vas prstni odtis ter ga potem analizira, klasificira in arhivira. Bi dali svoj prstni odtis ali bi se presenečeno obrnili in odšli?

Nekaj let nazaj so to doživeli obiskovalci našega muzeja! Na sobotnem vodstvu bomo poiskali njihove prstne odtise, ki pričajo o umetniški akciji Tvoj odtis za varno prihodnost, s katero je umetnik Tadej Pogačar želel opozoriti na nezadovoljivo in pomanjkljivo varnost v javnih muzejih. Vendar, to ni edino, na kar nas umetnik opozarja! Na razstavi bomo skupaj poiskali ostale zanimive projekte, s katerimi se umetnik v imenu P.A.R.A.S.I.T.E. muzeja že dvajset let naseljuje v telesa drugih muzejev in postavlja vprašanje, kako delujejo?

Potem pa bomo sami postali muzejski paraziti - raziskali bomo, kako deluje Moderna galerija in z materialom, ki ga najdemo naredili pravo umetniško akcijo! Pri tem bomo odkrivali na kakšne načine se izražajo sodobni umetniki, kaj je performans, kako nastanejo umetniške akcije in kaj pomeni site-specific. Zgodbe in nezgode s sobotne umetniške akcije bomo zabeležili s fotografskim aparatom!

Na prvi letošnji delavnici Kluba Minimalistov se dobimo v soboto, 10. januarja, ob 11. uri v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15). Delavnica je namenjena otrokom od 5. do 15. leta. Svoj parazitizem lahko potrdite na izobrazevanje@mg-lj.si.

Sign up for the MG e-newsletter

Museum of Modern Art

Windischerjeva ulica 2
SI-1000 Ljubljana, Slovenia
Phone
MG+:+386 (0)1 2416 800,
+386 (0)1 2416 834
+MSUM: (0)1 2416 825
Fax: +386 (0)1 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
History of the MG
Reconstruction
Opening of the renovated MG
Staff

Supporters

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana