[FOR]UM: brezplačna delavnica

Sobota, 10. januar 2015

16.00-17.00 [FOR]UM
delavnica NOSTALGIJA
NMS, Maistrova 1

Na sobotno delavnico pripeljite starše in stare starše, prinesite fotografije iz njihovega otroštva in pripravite svoje družinske zgodbe, s katerimi bomo obujali spomine, kajti prvo druženje treh muzejev na Metelkovi v novem letu bo obarvano... nostalgično! Na delavnici bomo izdelovali plišaste medvedke, najbolj priljubljeno igračo vseh časov.

Kaj pravzaprav pomeni čas, kdaj se konča preteklost, po čem lahko hrepenimo? Narodni muzej Slovenije (NMS) nas bo s svojo zbirko igrač odpeljal v preteklost in pričaral čas, ko so naši straši, stari starši, pradedki in prababice bili otroci. Nostalgično vzdušje bo dodatno ogrel Slovenski etnografski muzej (SEM) s starimi pravljicami in zgodbami, ki so zaznamovale številne generacije. Kako pa plišasti medvedek postane del umetniške instalacije in se znajde na muzejski razstavi, nam bo odkril Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)!

Delavnica je namenjena otrokom od 4. leta. Tokrat se dobimo v Narodnem muzeju Slovenije (NMS, Maistrova 1). Svojo prisotnost lahko potrdite na izobrazevanje@mg-lj.si. Pridružite se nam, veselo bo!

Delavnice so del brezplačnega programa [FOR]UM, ki ga vsak prvi vikend v mesecu organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije (NMS) in Slovenski etnografski muzej (SEM).

→   več o preteklih delavnicah [FOR]UM

Sign up for the MG e-newsletter

Museum of Modern Art

Windischerjeva ulica 2
SI-1000 Ljubljana, Slovenia
Phone
MG+:+386 (0)1 2416 800,
+386 (0)1 2416 834
+MSUM: (0)1 2416 825
Fax: +386 (0)1 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
History of the MG
Reconstruction
Opening of the renovated MG
Staff

Supporters

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana