Vabljeni na pogovora z naslovom: Samoorganizacija: skupnost in deloČetrtek, 18. 12. 2014, 15:00-18:30
Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, Ljubljana


Polje samoorganizacije v aktualnem produkcijskem kontekstu obstaja na presečišču neoliberalnih strukturnih pritiskov in aktualnih praks upora. Oblike samostojne organizacije lastnega dela in življenja izpred par desetletij (samoorganizacija, neodvisna produkcija, avtonomija, izumljanje samega sebe, samozgodovinjenje, samozaposlitve, samouresničevanja itn.), so namreč postale prevladujoči modeli kapitalističnega dela in izkoriščanja.

Izhodiščni problem pogovorov bo, kako v kontekstu razpada kolektivnih podpornih družbenih mehanizmov na eni strani, in prevladujočega modela dela kot organizacije produktivne kooperacije na drugi, misliti prakse samo-organizacije dela in skupnosti. Je pri tem sploh mogoče razlikovati med reprodukcijo neoliberalne subjektivnosti in uporom? O tem se bomo pogovarjali s člani različnih samo-organiziranih skupin in iniciativ.

Program

15.00 - 16.30 Kulturna produkcija in produkcija znanja
Potrjeni sodelujoči: Lucija Smodiš (Rezidenca Maistrova), Žiga Brdnik (Zavod Udarnik), Nina Cvar (Kud Anarhiv, Škratova čitalnica), Tjaša Pureber (Infoshop)

17.00 - 18.30 Produkcija skupnosti in skupnih prostorov
Potrjeni sodelujoči: Martin Hergouth (IDŠ), Luka Erdani (Transforma), Miha Horvat (GT22), Matej Rudolf (Živko Skvotec)

Okrogli mizi sta del Raziskovalne platforme za sodobno umetnost Neteorit, organizira ju društvo Galerija Boks v sodelovanju s časopisom ŠUM in Tribuna, sofinancira pa Študentska organizacija Univerze v Ljubljani.

Vabljeni!

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana