MG+MSUM: sreda, 3. december 2014, VSTOP PROST!

Vabimo vas na brezplačne dogodke v sredo, 3. decembra, od 10. do 18. ure v Moderno galerijo in v Muzej sodobne umetnosti Metelkova.

Moderna galerija (MG+), Cankarjeva 15

V Moderni galeriji (MG+) si lahko še zadnji teden ogledate razstavo BIO 50: 3, 2, 1 ... TEST, na ogled pa je tudi razstava izbora del iz zbirke 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi in Tadej Pogačar & P.A.R.A.S.I.T.E. muzej sodobne umetnosti: Hribi in doline in rudna bogastva.

PROGRAM:
16.00
NoO PARENTAL ADVISORY, vodeni ogledi za otroke od 5. do 12. leta starosti po stalni razstavi 20. Stoletje. Kontinuitete in prelomi.

Prilagojeno vodstvo za otroke, ki vključuje pogovor, igro in aktivno participacijo. Število mest je omejeno, obvezne prijave prejemamo še jutri na izobrazevanje@mg-lj.si.

17.00
Tadej Pogačar in Dejan Habicht, pogovor na razstavi Tadej Pogačar in P.A.R.A.S.I.T.E. muzej sodobne umetnosti: Hribi in doline in rudna bogastva.

Na razstavi je na ogled izbor ključnih projektov Tadeja Pogačarja, ki so nastali v zadnjih desetletjih in so pomembno zaznamovali sodobno umetnostno produkcijo. V razstavnem katalogu je objavljen tudi obsežen intervju med umetnikom in Dejanom Habichtom, ki ga bosta oba protagonista tokrat izvedla ob umetniških delih na razstavi.

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3

V +MSUM-u si lahko ogledate razstavo Vlasta Delimar, Zrela ženska, izbor del iz zbirke Arteast 2000+ in nacionalne zbirke Sedanjost in prisotnost ter razstavo iz serije Prepih Petminutna revolucija Arjana Pregla.

PROGRAM:
16.00
NoO PARENTAL ADVISORY, vodeni ogledi za otroke od 5. do 12. leta starosti po stalni razstavi Sedanjost in prisotnost.

Prilagojeno vodstvo za otroke, ki vključuje pogovor, igro in aktivno participacijo. Število mest je omejeno, obvezne prijave prejemamo še jutri na izobrazevanje@mg-lj.si.

16.00
Vlasta Delimar in ženski preformans v Jugoslaviji, tematsko vodstvo po razstavi Vlaste Delimar in delih iz zbirke Arteast 2000+ na razstavi Sedanjost in prisotnost, vodi kustosinja Adela Železnik.

Vlasta Delimar se je pričela ukvarjati z umetnostjo konec sedemdesetih let, ko je bila postkonceptualistična scena na Hrvaškem in v bivši Jugoslaviji v polnem razcvetu. Z izbiro telesa kot primarnega sredstva delovanja je utrdila svojo pozicijo samosvoje in izstopajoče umetnice, pozicijo "političnega telesa" pa so izbrale tudi njeni vrstnici Sanja Iveković in Marina Abramović ter mlajši umetnici iz Srbije Milica Tomić in Tanja Ostojić, katerih performanse vključuje tudi zbirka Arteast 2000+.POSEBNA PONUDBA:
Razstavo Vlaste Delimar si lahko od jutri naprej ogledujete tudi s pomočjo QR kod.

Obe knjigarni jutri nudita posebne popuste, v knjigarni Depo je v prodaji kar nekaj knjižnih novosti kot na primer: Piotr Piotrowski, Art and Democracy in Post-communist Europe in In the Shadow of Yalta: Art and the Avant-garde in Eastern Europe, 1945-1989; Eleanor Heartney, Helaine Posner, et all. , After the Revolution. Women Who Transformed Contemporary Art; Marina Abramović: Holding Emptiness; Maria Rus Bojan, Alessandro Cassin: Ulay on Ulay; Janez Janša: Life II (in progress).

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana