MSUM: IGRIVA ARHITEKTURA


brezplačne delavnice v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3

Vabljeni na delavnico IGRIVO GUBANJE ARHITEKTURE, ki bo v soboto, 17. januarja, ob 16. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3).

Nagubana arhitektura predstavlja relativno nov trend v arhitekturi. Mnogi arhitekti in oblikovalci uporabljajo različne tehnike gubanja, ko oblikujejo tridimenzionalne objekte iz dvodimenzionalnih površin, kot so tekstil, karton, plastika, kovina ter številni drugi materiali. Oscar Niemeyer, Zaha Hadid, Coop Himmelblau, Frank O. Gehry, sodijo med najznamenitejše svetovne arhitekte, ki v arhitekturi uporabljajo tehnike gubanja. Tudi mi se bomo preizkusili v različnih tehnikah gubanja od ukrivljanja, upogibanja, mečkanja, da bomo odkrivali nove presenetljive dinamične oblike in prostore.

Delavnico bosta po zamisli arhitektk Lenke Kavčič in Ane Struna Bregar izvajali magistra zgodovine arhitekture Kristina Dešman in arhitektka Sara Slivnik.

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora Igriva arhitektura, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture, praznuje petletnico svojega delovanja. Pridružite se nam na brezplačnih delavnicah, kjer bomo na sproščen in igriv način spoznavali svet arhitekture. Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti.preteklo:

sobota, 15. november 2014 / 16.00-18.00
delavnica ORNAMENT V ARHITEKTURI
vodi arhitektka Špela Kuhar

Vabljeni na prvo delavnico letošnje sezone Igrive arhitekture, ki bo v soboto, 15. novembra, ob 16. uri v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) na Maistrovi 3.

Letošnje leto praznujemo 130-letnico rojstva arhitekta Ivana Vurnika. Njegova žena Helena Kottler Vurnik je bila slikarka, ki se je dejavno vključevala v njegove projekte. Zakonca Vurnik sta ustvarjala v obdobju umetnostnega sloga secesije na začetku 20. stoletja, ki ga bomo spoznavali na delavnici ORNAMENT V ARHITEKTURI. Poigrali se bomo in preverili, kako bi znane stavbe, ki so nastale v svetu in v Sloveniji v tem obdobju, izgledale brez ornamenta in kako, če bi ga uporabili.
Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti.

Sign up for the MG e-newsletter

Museum of Modern Art

Windischerjeva ulica 2
SI-1000 Ljubljana, Slovenia
Phone
MG+:+386 (0)1 2416 800,
+386 (0)1 2416 834
+MSUM: (0)1 2416 825
Fax: +386 (0)1 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
History of the MG
Reconstruction
Opening of the renovated MG
Staff

Supporters

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana