[FOR]UM odprtje nove sezoneSobota, 6. 9. 2014 ob 18.00
[FOR]UM odprtje nove sezone

Vabimo vas na družabno srečanje, ki bo ob odprtju nove sezone projekta [FOR]UM v soboto, 6. septembra 2014, ob 18. uri na terasi Vrta +MSUM.

[FOR]UM je brezplačni program, ki ga štirje muzeji na Metelkovi organiziramo vsak prvi vikend v mesecu. Na pobudo MG+MSUM-a smo ga osnovali z namenom, da naše obiskovalce ozavestimo o obstoju štirih nacionalnih muzejev na Metelkovi, ki jih povezuje muzejski trg (forum). Na ta način smo obiskovalcem enkrat na mesec ponudili tudi možnost brezplačnega, pa vendar kvalitetnega in poučnega preživljanja prostega časa v naših muzejih. Program [FOR]UM vključujejo ustvarjalne delavnice za vse generacije in javna vodstva po razstavah. Po skoraj dve letih uspešnega delovanja, ko je [FOR]UM dosegel svoj začetni namen pa smo se odločili, da bomo program nadgradili in se muzeji med seboj tudi vsebinsko povezali. Z novo sezono se bomo osredotočili na aktualne teme, ki združujejo vse štiri muzeje in skupaj pripravili tematsko delavnico in družabni dogodek.

Téma prvega prenovljenega [FOR]UM-a je prijateljstvo, dogajanje pa je osredotočeno na Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), kjer je na ogled mednarodna razstava Politizacija prijateljstva. "Prijateljstvo" je tisto, kar v prvi vrsti povezuje vse štiri sodelujoče institucije, pa tudi skupine in posameznike v soseščini, ki s svojim neformalnim angažmajem prispevajo k skupnemu dobru. Prav njim, našim bližnjim in daljnim sosedom je namenjen tudi prenovljeni [FOR]UM.

V soboto od 16.00 do 18.00 vabimo na brezplačne oglede razstav v Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova, Slovenskem etnografskem muzeju in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova ter na program treh delavnic za vse generacije na temo prijateljstva v poletnem avditoriju (pred Kinoteko).

Pogostitev ob Vrtu+MSUM-a bo vključevala tudi pridelano zelenjavo.

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana