Seminar Teorije sodobne umetnosti 1Moderna galerija, Cankarjeva 15

Arhiv dogodka

Vabimo vas na srečanje seminarja Teorije sodobne umetnosti 1, ki bo jutri, 11. 6. 2014, ob 16.30 v spodnjih prostorih Moderne galerije.

Brali bomo še zadnji del 3. poglavja knjige Umetnik na delu, avtorice Bojane Kunst, in sicer poglavje št. 3.6 "Prikaz nedelujoče skupnosti". S tem tudi zaključujemo formalni del seminarja TSU1, ki se bo nadaljeval oktobra.

Za udeležbo predhodno znanje sicer ni potrebno, je pa zaželjeno, da besedilo preberete sami že pred srečanjem.

________________________________________________

Vabimo vas na četrto srečanje seminarja Teorije sodobne umetnosti 1, ki bo jutri, v sredo, 4. 6. 2014, ob 16.30 v spodnjih prostorih Moderne galerije.

Nadaljujemo z branjem tretjega poglavja (Proizvodnja družbenosti) knjige Umetnik na delu, avtorice Bojane Kunst.

Za udeležbo predhodno znanje sicer ni potrebno, je pa zaželjeno, da besedilo preberete sami že pred srečanjem.

Če želite prejemati obvestila o poteku bralnega seminarja in prejemati brano literaturo, nam pišite na
kolektivmg@gmail.com
.
________________________________________________

Vabimo vas na tretje srečanje seminarja Teorije sodobne umetnosti 1, ki bo v sredo, 28. 5. 2014, ob 16.30 v avditoriju Moderne galerije.

Brali bomo knjigo Umetnik na delu (Bojana Kunst) in sicer poglavje z naslovom Proizvodnja družbenosti (podpoglavja od 3.1 - 3.3, str. 49-61).
Poskusili bomo tudi izoblikovati metodo, po kateri bi lahko povzetke oz. ključne poante besedila izluščili kar med branjem prek skupinskega dela. Za udeležbo predhodno znanje sicer ni potrebno, je pa zaželjeno, da besedilo preberete sami že pred srečanjem.

Bralni seminar se bo predvidoma odvijal vsako drugo sredo v avditoriju Moderne galerije. Če želite prejemati obvestila o poteku bralnega seminarja in prejemati brano literaturo, nam pišite na kolektivmg@gmail.com.
________________________________________________

Vabimo vas na srečanja v okviru seminarja Teorije sodobne umetnosti 1, ki bodo ob sredah, ob 16.30 v avditoriju Moderne galerije.

Prvo srečanje v sredo, 7. 5. 2014, se je osredotočalo na produkcijske okoliščine, ki pogojujejo delovanje v polju kulture skozi branje besedila:
Bojana Kunst, Umetnik na delu: bližina umetnosti in kapitalizma; 5. poglavje: vidnost dela (5.1. Umetnik kot virtuoz, 5.2. Umetnica med delom in življenjem, 5.3. Umetnikov čas: projektivna časovnost), str. 113 - 126.

Na drugem srečanju v sredo, 14. 5. 2014 pa bomo brali kritiko relacijske estetike avtorice Claire Bishop. Besedilo z naslovom Antagonism and Relational Aesthetics je dostopno na http://www.marginalutility.org/wp-content/uploads/2010/07/Claire-Bishop_Antagonism-and-Relational-Aesthetics.pdf

Za udeležbo predhodno znanje ni potrebno, je pa zaželjeno, da besedilo preberete sami že pred srečanjem, saj bomo predstavili le ključne poante besedila, večji del srečanja pa namenili debati.

Seminar Teorije sodobne umetnosti 1 bo v Moderni galeriji enkrat tedensko in je del programa NETEORIT, ki poteka v sodelovanju z Moderno galerijo. Neteorit ni fizični, ampak socialni prostor. Neteorit ni program, ampak plastična infrastruktura za različne vsebine. Neteorit je tisto, kar nastane po padcu meteorita. V njem se nahajajo barbari, teoretski in drugačni.

Več o programu na http://blogbarbar.wordpress.com/.

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana