O REPLIKANTIH V MODERNI GALERIJI - O problemih in drugih rečeh, povezanih z rekonstrukcijami umetniških del kiparske zbirke MG+


Tržaški konstruktivistični ambient - rekonstrukcija

Torek, 15. 4. 2014, ob 17.00
Moderna galerija, Cankarjeva 15


O REPLIKANTIH V MODERNI GALERIJI
O problemih in drugih rečeh, povezanih z rekonstrukcijami umetniških del kiparske zbirke MG+

Vabimo vas na predavanje, ki ga bo imel kustos Moderne galerije Marko Jenko v torek, 15. 4. 2014, ob 17. uri v avditoriju Moderne galerije.

Predavanje se bo osredotočilo na različne vidike vprašanja rekonstruiranja umetniških del. V ospredju bodo poleg znanih ali manj znanih tujih primerov (El Lissitzky, Naum Gabo, Kurt Schwitters itn.) še trije slovenski primeri, s katerimi se oziroma smo se v okviru kiparske zbirke Moderne galerije nedavno ukvarjali (Tržaški konstruktivistični ambient, trenutno še ambient Vinka Tuška in prostorska postavitev Toneta Lapajneta). Problematika rekonstrukcij seveda ni nova, a vsekakor ni zaključena, kot nam kažejo nekatere mednarodne konference. Predavanje seveda ne bo ostalo pri tehničnih, pravnih in podobnih vrstah vprašanj, temveč bo vseskozi izpostavljalo splošne zastavke in predpostavke te problematike, kolikor se namreč tičejo nekaterih temeljnih misli o umetnosti in zgodovini.

Predavanje nadaljuje serijo tematskih predstavitev zbirk Moderne galerije, ki jih izvajajo kustosi zbirk MG+MSUM z namenom, da bi zbirke in področja, ki jih zbirke pokrivajo naredili dostopnejše javnosti. Na prvem predavanju iz te serije je Zdenka Badovinac predstavila politiko mednarodne zbirke Moderne galerije Artaest 2000+.

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana