Bojana Kunst: Umetnik na delu. Bližžina umetnosti in kapitalizma - Okrogla mizaPetek, 24. 5. 2013, ob 17.00
Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3


Vabimo vas na okroglo mizo, ki jo organizira Maska ob izidu knjige Bojane Kunst: Umetnik na delu. Bližžina umetnosti in kapitalizma v petek, 24. 5. 2013, ob 17. uri v seminarju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova.

»Knjiga Bojane Kunst obrača na glavo neoliberalno perspektivo in zato prihaja ob pravem času, v času varčevalnih ukrepov. Pri tem si pomaga zlasti z argumentom, da umetnosti ni več treba dokazovati, da je družžbeno pomembna in koristna dejavnost, saj bi se s tem zaprla v znotrajsistemsko kapitalistično (in populistično) proizvodnjo vrednost, temveč mora znova poiskati svojo materialno bazo in zasesti natanko tiste abstrakcije, ki zagotavljajo ohranitev sistema in reprodukcijo kapitala. Knjiga bi rada spomnila umetnost, ki je zadnjih nekaj desetletji nenehno tematizirala in vadila politiko, da je pozabila na svojo moč povezovanja zmožžnosti abstraktnega (miššljenja) z dejanskimi abstrakcijami (vrednostjo, kapitalom, produktivnostjo, denarjem, blagom, časom itn.).« Goran Sergej Pristašš

Na okrogli mizi, ki jo bo povezovala Katja Čičigoj, bosta poleg avtorice Bojane Kunst sodelovala šše Aldo Milohnić in avtor spremne besede Goran Sergej Pristašš. Več o knjigi na povezavi.

Program Maske sofinancirajo Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Javna agencija za knjigo RS ter Evropska unija v okviru EACEA (program TIMEeSCAPES).

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana