Branje del: Mednarodna stavka umetnikovV petek, 8.marca, ob 16.30, vas vabimo v Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, na četrto srečanje v sklopu javnih pogovorov Branje del.
Tokrat bomo razmišljali o delu Gorana Đorđevića: Mednarodna stavka umetnikov.

Dobimo se na razstavi Sedanjost in prisotnost: ponovitev 3 - ulica v prvem nadstropju muzeja v prostoru, kjer je delo razstavljeno.

»Ali bi sodelovali v mednarodni stavki umetnikov? Kot protest proti nezmanjšani represiji umetniškega sistema in odtujitvi umetnikov od rezultatov svojega dela bi bilo zelo pomebno pokazati, da je možno usklajevati dejavnosti neodvisno od umetniških institucij in organizirati mednarodno stavko umentikov. Ta stavka bi morala predstavljati bojkot umetniškega sistema v obdobju nekaj mesecev. Dolžina trajanja, natančen datum začetka in oblike bojkota bodo določeni po izpolnitvi liste prijavljenih umetnikov in predlogov. Prosim vas, da o tem obvestite umetnike, ki jih poznate. Prijave in predloge poslati najpozneje do 15. maja 1979. (Goran Đorđević, Beograd, 25.2.1979)« (iz kataloga Sedanjost in prisotnost - ponovitev 1, Ljubljana 2012, str. 59)

--

Branje del je sklop javnih srečanj, ki se odvijajo v okviru projekta »Mladi na stičišču med umetnostjo in družbo«. Na vsakem »branju« se bomo osredotočili na eno delo, o katerem bomo razmišljali v kontekstu aktualnih vprašanj sodobnega umetniškega in družbenega prostora.

--

Projekt »Mladi na stičišču med umetnostjo in družbo« organizira Galerija Boks - društvo študentov za kulturno in umetniško dejavnost, javna srečanja pa pripravlja v sodelovanju z Moderno galerijo in Muzejem sodobne umetnosti Metelkova.

Naročite se na e-novice MG

Moderna galerija

Windischerjeva ulica 2
1000 Ljubljana
Tel.
MG+: 01 2416 800,
01 2416 834,
+MSUM: 01 2416 825
Fax: 01 2514 120
E-mail: info@mg-lj.si

MG+MSUM
Zgodovina MG
Prenova MG
Otvoritev prenovljene MG
Zaposleni

Podporniki

  • podporniki
(c) Moderna galerija, Ljubljana